Jer kad JA…nisam u centru pažnje, ali kad JA…

Nema ništa paradoksalnije od toga kada vas netko povrijedi i napokon mu kažete da vas je povrijedio/povrijedlila a osoba to ne prihvaća.

Što je uredu, i bilo bi čudno da prihvaća jer da je takva, ne bi se niti do sada ponašala kako se ponaša.

Ali trenutak, kada se dotična osoba javi kako bi se ispričala i opet počne pričati o sebi i svojim osjećajima. Neprocjenjivo! “Ja se loše osjećam zbog tebe.” U pitanju je egocentrična osoba, kad vas povrijedi, i to joj dadete do znanja, optužuje vas da se zbog vas osjeća loše.

A sada kreće spirala, osoba vam krene objašnjavati kako nikad nije bila u centru pažnje, nikad se nije žalila, nije ništa tražila i evo, oslobađa vas tereta, govori vam da se ne morate čuti niti razgovarati jer….nije niti bitno.

Važno je shvatiti da je dotična osoba opet u centru pažnje i nije vam se javila kako bi se ispričala, niti vam izrazila suosjećanje, kako god se vi osjećate, nazvala vas je da bi pokleknuli i bili uvučeni u JA sam centar svijeta priču. Opet.

Ali to ne želite, i ne dajte se zavarati. Energija je dragocijena, imate pravo na raspolaganje energije onako kako vama odgovara. Na drage ljude, na ono što vas veseli, na ljude i situacije, koje vas pune, a ne na stvari koje vas prazne.

Odgovori