7 najpoznatijih festivala u Sevilji

Sevilla je poznata po svojim fiestama (festivalima iliti feštama, po naški 😉 ) i ima ih popriličan broj:

 

  1. Doček Nove godine: 31.12.

Sad misliš:”Ma daj, nemoj me zezati?!”, ali eto, stavit ću na popis 😉

 

  1. El Día de los Reyes (Dan Sveta Tri Kralja): 5.1.

Tradicionalno se slavi u čitavoj Španjolskoj, kada se organizira velika povorka i          razmjenjuju darovi (u noći 5. na 6. siječnja). Nekad je bio veći štos tada razmjenjivati darove, nego u noći s 24. na 25.12.

 

  1. Día de Andalucía: 28.2.

Kao što sam nazov sugerira, dan Andaluzije.

 

  1. Semana Santa: početak ovisi o datumu Uskrsa

Takozvani Sveti tjedan kada muškarci nose vjerske figure kroz ulicu Calle Sierpes, putem Avenide de la constitución, do katedrale. Dvije najpoznatije figure su “La Macarena” i “Jesús del Gran Poder”. Muškarci ovo smatraju jednom od najvećih časti i ako želiš prisustvovati ovom festivalu, savjetuje se rezervirati smještaj (PUNO) prije Semane Sante.

 

  1. Feria de Abril: početak ovisi o datumu Uskrsa

Fiesta, fiesta, fiesta! Datum početka je dva tjedna nakon Santa Semana festivala. Po gradu se postavljaju mnogobrojni satori, u kojima se organiziraju private zabave I zabave javnog tipa. Ovo je odlična prilika da žene da budu rastrošne 😉 jer se tada tradicionalno natječu koja će imati ljepšu haljinu za flamenco. Tijekom ovog tjedna također možete prisustvovati koridama (borbama bikova). Tko voli, nek’ izvoli, ja ne volim. „Tjedan zabave“ završava vatrometom ili, bolje rečeno, vatrometima po čitavom gradu.

  1. Velá de Santiago y Santa Ana: svaki posljednji tjedan srpnja

Održava se u Triani, nekoć umjetničkom kvartu, u Calle Betisu. Stanovnici se okupljju kako bi proslavili zaštitnicu Triane, Svetu Anu. Triana ima brojne barove i restorane u blizini rijeke Guadalquivir, gdje možeš uživati ​​u izvrsnim tapasima.

 

  1. Bineal Flamenco

Da, Sevilja je grad flamenka. Kao što se samo u Argentini može vidjeti samo pravi tango, tako se pravi flamenco može vidjeti jedino u Sevilji. Ovim ne želim nikoga podcjeniti, nego naprosto naglasiti da oni zaista “žive” flamenco, to im je u krvi. Naravno, iz tog razloga se ovaj festival i održava svakog rujna upravo u Sevilji. Traje tri tjedna. To je jedan od najvažnijih svjetskih festivala flamenka, a na njemu sudjeluju najbolji svjetski plesači i glazbenici. Tijekom tog razdoblja postoje razne vrste događaja i radionica povezanih s flamenkom.

 

Odgovori