Crtice iz Japana

Let do Japana i troškovi

Godinama sam htjela ići u Japan, zemlju izlazećeg sunca. Tokom godina sam e-mailom dobila toliko prezentacija o Japanu, ona divna polja trešnje u cvatu, parkovi s trešnjama u cvatu, žene i djevojke odjevene poput Anima, Super Mario Carting, video igrice… Usput da napomenem, cherry blossom (stabla trešnje u cvatu) nije jedini cvat, tu je i cvat šljive, ali manje poznato .

I tako, došao je i taj dan, sjedamo na avion. Napokon se smjestim i odahnem. Nakon pola sata gasi se natpis zabrane korištenja WC-a u avionu. Shit! Zaboravila sam izguglati kako se kositi wc u Japanu! A i tolike prezentacije sam dobila i o tome! Čini se trivijalno, ali uvjeravam vas, svjedočila sam tome kako Japanac nije znao naći gdje se povlači voda (kako sam tom saznala je tuga tema 😉 ).

Dakle, za početak, znak za puštanje vode izgleda slično obrnutom znaku za Yen. To su pravi japanski wc-i, ostali su „western style“ s normalnom ručkicom.

Sljedeći kulturološki šok je bio kada smo sletjeli na Narita aerodrom u Tokyu.

Bez obzira što sam sve temeljito proučila prije puta i našla kako javnim prijevozom doći do željene adrese…za turista, koji je ovdje prvi put…No way Jose! Srećom, uvijek ima alternativa: desno od izlaza na aerodromu je bus za centar, na peronu 30.

Mi smo išli do Ginza stanice (vožnja je trajala sat vremena), odakle smo uzeli metro do hotela, koji je u blizini.

Za početak, sljedeće:

Ne, nije istina da je Japan samo za trule bogataše i da biti tamo znači „odriješiti kesu i okrenuti je naopako“.

Tjedan dana s doručkom u hotelu u centru za nas dvoje je ispalo 3000kn: The B Hotel Ochanomizu

Karte su nas koštale 3700 kn : LOT

Dakle, 5200 kn po osobi.

Ponuda hrane je zaista raznovrsna, tako da se može jesti i za doslovno 20 kn…

Više drugi put

40568682593_8abd3fe0a6_o

47409997032_352aaf8883_o

47441551451_94ca8f93b4_o

2 Comments

Odgovori