Budi nježan prema sebi

Budi najbolja verzija sebe

Nije lako biti i ostati najbolja verzija sebe. Uostalom, svatko ima svoju definiciju što bi to značilo, kao i ja svoju. Nije bilo lako zadržati najbolju verziju sebe u svakom trenutku. Moja percepcija najbolje verzije sebe je bila ne raditi štetu drugima i sebi, odagnati crne misli i crne slutnje. Čak i u situacijama, koje su bile zdravstveno izazovne bih se uspjela nekako pribrati, misleći da sam najbolje verzija sebe. Kada bi me netko izbacio iz takta, pokušavala sam ne reagirati na isti način, uspjelo je koji put, većinom nije.

Tad bih si počela predbacivati zašto sam postupila na određeni način, naravno, šlag na torti bi bio i tuđi komentar da sam trebala drugačije.

Nema veze, drugi put ću bolje. Nema drugog puta, prošlo je, ali u idućoj sličnoj situaciji ću postupiti drugačiji, to je bila utješna misao.

Tad sam počela shvaćati što znači biti najbolja verzija sebe. Biti nježan prema sebi, biti blag prema sebi, kao prema nekome koga uistinu voliš.

Ne predbacivati si ako čovjek nije ispunio uvjete za najbolju verziju sebe, jer je većinu puta ta verzija uvjetovana tuđim očekivanjima, a ne vlastitim.

Zato, budi nježan prema sebi i to je jedina ljubav za koju se boriš.

 

Odgovori