Mudar ili bahat?

Kako znaš da je netko dobar/zao/bahat/ponizan/mudar?

Jednostavno znaš, ne mora ti reći kakav je.

Jesam li ikad čula da mudar čovjek sebe karakterizira mudrim? Apsolutno ne!

To ne znači da nisam čula kako se čovjek naziva mudrim i sposobnim. Ne, on je naprosto bahat. Bahat je jer ima moć, poznaje Peru Perića, Janka Jankovića, Marka Markovića. Wow, fascinirana sam! Tko su ti ljudi i što oni predstavljaju u mom životu? Imaju li kakav direktan utjecaj na moj život? Nemaju, pa me niti ne interesiraju… Zato, nemoj se nazivati mudrim, jer nisi, samo si bahat.

Hvališ se svojim postignućima, svojom imovinom, svojim poznanstvima, virtuoz si u svakom području života, nema ti ravnoga. Jer ti si elita. Tebi je sve dozvoljeno, trabunjati o tuđim životima, petljati se u tuđe živote, parkirati gdje poželiš, kupiti što god želiš.

Daješ si za pravo komentirati one koje najviše volim, i onog koji više nije ovdje jer je pokojni, pa se ne može niti braniti pred tobom. Zato ga i komentiraš, jer si se prije pretvarao pred njim, zbog vlastite koristi. Toliko si bahat da je za tebe sve igra moći i dominacije.

Kad pomažeš, radiš to da bi dominirao. Ali nema džabe ni u stare babe. Sve si to naplatio, na ovaj ili onaj način. Jer ti si elita.

Svaki čovjek zaslužuje onu dozu osnovnog poštovanja, kao ljudsko biće, ti ne poštuješ niti to. Nikad nećeš zaslužiti moje poštovanje jer nisi čovjek, a kamoli mudar. Volim što me podcjenjuješ jer zapravo sebe precjenjuješ.

Nećeš me nikad moći kupiti, ničim što imaš.

Odgovori